Lean in van Sheryl Sandberg

Ambitiekloof
Sheryl Sandberg is de COO (chief operations officer) van Facebook en daarmee de tweede persoon binnen het miljarden-dollar-bedrijf Facebook. Zelf een topmanager, 43 en moeder van twee kinderen van 7 en 5, schreef ze recent Lean in: een glansrijk en licht feministisch betoog over vrouwen aan de top en hoe ze daar kunnen komen en blijven.
Sandberg opent haar boek met de ambitiekloof van leiderschap: wereldwijd zijn er maar weinig vrouwen aan de top en daardoor hebben vrouwen minder invloed in bedrijven. Heel aardig is dat in het boek de Amerikaanse onderzoeksresultaten zijn aangevuld met Nederlandse data: 37% van de zetels in de Staten-Generaal; 13% van de directeursfuncties en 19% van de plekken in bestuursraden zijn in Nederland bezet door een vrouw. Inderdaad: dat is niet veel. Sandbergs analyse is dat vrouwen worden tegengewerkt door stereotyperingen die nog steeds zwaar doorwerken, maar vooral ook door de interne barrières die we zelf opwerpen. Vrouwen nemen minder risico’s, leggen de lat lager, hebben het gevoel dat een gezin en carrière niet te combineren zijn en houden zich daardoor in, onderschatten zichzelf, zijn onzeker, vinden het moeilijk om zich succes toe te eigenen, onderhandelen nauwelijks en staan niet voor hun eigen zaak. Zo is haar analyse.

Confronterend
Herkenbaar en eerlijk gezegd vond ik het boek op sommige punten dan ook confronterend! Ook ik ben er niet altijd een kei in om voor mezelf te gaan staan. Twee maanden geleden hoorde ik dat een strategisch rapport waar ik als een van de twee auteurs aan heb meegeschreven in het Japans en Engels is vertaald. Internationale organisaties hebben interesse in het onderzoek. Wow, dacht ik, en tegelijk zag ik me weer zitten in een gesprek met een potentiële opdrachtgever die me vroeg waarom ik niet over dat rapport was begonnen. ‘Als ik had geweten dat jij dat rapport had geschreven, had ik je direct aangenomen.’

Zwangerschapsparkeerplekken
Ok. Het is waar. Wij, vrouwen, zijn veelal bescheiden en nemen niet altijd de plek in die we in zouden kunnen nemen. Daar kunnen vrouwen van mannen een boel leren. Maar ik lees nergens in Sandberg’s boek een pleidooi voor een meer vrouwelijke manier van organiseren. Is dat waarom vrouwen aan de top moeten raken: om zwangerschapsparkeerplekken te regelen naast de voordeur, om te zorgen dat vrouwen een eigen kolfruimte hebben en om half zes naar huis mogen om de kinderen op te halen? Begrijp me niet verkeerd – ook dat is belangrijk en ook dat vraagt zeker nog aandacht, maar ik denk dat we toch al wel een laag dieper kunnen zakken met z’n allen en onze vrouwelijke kracht op andere manier kunnen inzetten in organisaties!

Vrouwelijke waarden
Mannen en vrouwen moeten niet gelijk zijn, maar elkaar aanvullen vanuit hun eigenheid. Laten we niet vergeten dat veel van de huidige bedrijven zijn opgericht door mannen en dat de structuur van deze bedrijven ook door mannen is bedacht. Mannelijke waarden zijn resultaatgerichtheid, winst-focus, productiviteit, macht, competitiviteit en assertiviteit. Dat levert een structuur van organiseren op die niet per sé vrouwonvriendelijk is, maar waar vrouwelijke waarden als solidariteit, samenbindend vermogen, intuïtie en sensitiviteit niet direct makkelijk mee samenvallen.

Bij de rechtbank Den Bosch heb ik drie jaar in een managementteam mogen samen werken met een vrouwelijke voorzitter en twee mannen. Het leverde een mooi huwelijk op. We voerden gepassioneerde discussies over zowel visie, productie en normeringen als over de kwaliteiten van individuele medewerkers, logische procesvoering en het creëren van sterke teams. Na anderhalf jaar leverde dat èn een kwaliteitscertificering èn een medewerkerstevredenheid van 98% op.

Het kan dus. Gelukkig spreek ik meer vrouwen die zo te werk gaan. Gebruik je vrouwelijke kracht lijkt hun (onbewuste) motto: blijf bij jezelf en gebruik je eigenheid. Onderzoek hoe vrouwelijke en mannelijke waarden elkaar kunnen versterken in een organisatie, zoals ze dat in een goed huwelijk ook doen. En regel dan en passant die zwangerschapsparkeerplek voor de deur – dan is Sandberg ook weer tevreden.

Hoe zet jij je vrouwelijke kracht in in de praktijk en/of waar loop je tegen aan? Ik ben benieuwd naar je reactie – die kun je hieronder kwijt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *