Een aandachtige, realistische en intelligente coach

In 1972 geboren in het keurige Den Haag, heb ik heel wat jaren gezocht naar mijn doel en plek in het leven. De reis voerde langs verschillende afgeronde studies – theaterwetenschap, bedrijfskunde, lichaamsgerichte therapie, transformationele coaching – , diverse banen – leidinggevende, organisatieadviseur, adviseur MD/leiderschap – en reuring en deining privé.
Inmiddels ben ik geland op een plek die ik prettig en inspirerend vind. Vier dagen per week werk ik als adviseur Management Development bij de Raad voor de Rechtspraak. Daarnaast heb ik ruimte voor coachtrajecten.

Transparant en realistisch
Het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling is een rode draad in mijn leven. Als leidinggevende, als coach, als trainer en bijvoorbeeld ook in vrijwilligerswerk als voorlezer van kinderen.

Klanten noemen mij een betrokken, transparante coach. Ik observeer, vraag door en geef terug wat ik zie, hoor en opmerk. Ik spiegel jou zodat je bewust wordt van blinde vlekken en patronen. Mijn rugzak is gevuld met allerlei oefeningen, beelden, verhalen en ervaringen die ik in de coaching inzet.Realisme vind ik belangrijk. Ik geloof niet in de ultieme “spirituele transformatie” van jezelf. Die vorm van maakbaarheid bestaat niet voor mij. In deze wereld is er zoiets als botte pech en daar heb je mee te dealen. Ik heb zelf het meest geleerd van de moeilijker perioden: zoektochten naar de optimale baan, operaties, een onvervulde kinderwens. Juist het aankijken van de emoties en de paniek maakt mijn leven echt, doorvoeld, geleefd.

“Er zijn slechts twee manieren om 
je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier.” Albert Einstein

Voorts ben ik eigenwijs en ik kan zelf soms lang wiebelen over wat ik wil. Ik ben een pittige partner voor mijn man, aandachtig naar mijn stiefkinderen en een lieve, maar uitgesproken vriendin voor mijn vrienden. Ik mag wel eens denken dat ik alles weet en loslaten is soms een “dingetje”… maar he, dit is wie ik ben!

Stress en fysieke signalen
Ik heb er bewust voor gekozen geen lichaamsgericht therapeut te worden. Coachen past mij natuurlijker. De opleiding in lichaamswerk heeft me wel mede gevormd. Voor mij is je lijf een belangrijke graadmeter. Scheelkijken van vermoeidheid, een last op je schouders voelen, klemmende kaken van het kiezen op mekaar zetten: lichaamssignalen zijn interessant om te lezen. Daar zal ik dan soms ook naar vragen.

Gecertificeerd coach
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches, de NOBCO, en val daarmee onder de ethische code van de EMCC (European Mentoring & Coaching Council).

Kijk hier voor een uitgebreid CV van Marije.

Behoefte aan een spiegel, een goed gesprek of een creatieve blik? Bel voor een afspraak: 06 21811585